Patches

Wanneer een softwareversie is vrijgegeven, verschijnen in onregelmatige periodes patches voor de betreffende versie. Deze patches bevatten bugfixes en nieuwe functionaliteiten.

Bij elke patch wordt een Patchinfo-document met de verholpen bugfixes of nieuwe functionaliteiten beschikbaar gesteld. Deze wordt momenteel alleen in het Duits uitgegeven.

De patches zijn cumulatief, dat wil zeggen dat in de actuele patch alle wijzigingen opgenomen zijn sinds de uitgave van de majorrelease.

Patch voor Concept Office

Nakijken huidige Concept Office versie

Een patch kan alleen de versie (5.40, 6.0) actualiseren.

Hoe kunt u zien met welke versie u momenteel werkt, kunt u vinden in onze FAQ

Installeren van een patch

Tijdens het uitvoeren van een patch is het niet mogelijk om met Concept Office te werken. Het doorvoeren van een patch dient op elke werkplek uitgevoerd te worden, mits deze lokaal geïnstalleerd is.
Bij de versie 5.40 en 5.34 dient U eerst de Server waarop de software als eerste is geïnstalleerd te patchen. Aansluitend dient u de overige werkplekken / installaties te patchen. Concept Office kan niet gepatched worden, wanneer de Server waarop de software als eerste is geïnstalleerd niet als eerste gepatched is.

Om een patch te installeren doorloopt u de onderstaande stappen:

 • Download de patch (via een email die u van ons ontvangen heeft)
 • Zorg ervoor dat het bestand in de setup-directory van uw Concept Office omgeving geplaatst wordt.(Zie Configuratie manager)
 • Sluit Concept Office, Concept EDi en Concept Cash. Indien u ook onze Herinneringenstool gebruikt, dan deze gelieve af te sluiten via takenbeheer.
 • Weet u zeker dat u de juiste administratie gebruikersrechten bezit. Indien het een Terminal-Server-Installatie betreft, dan dient u zeker te stellen dat alle gebruikers afgemeld zijn en kunt u omschakelen in de installatie modus. (change user /install)
 • Start Concept Office - u verschijnt een menu om de update uit te voeren. Volg de aanwijzigingen op het beeldscherm en de update wordt geïnstalleerd.
 • Start Concept Office nog een keer. Concept Office dient dan op een normale manier op te starten.
 • Bij een Terminal-Server-Installatie: gelieve terug naar de execute modus terug te wisselen. (change user /execute)

Patch voor web gebaseerde applicaties

Het betreft de volgende apllicaties:

Vereisten

De web gebaseerde applicaties zijn gerelateerd aan een concrete versie van Concept Office en worden met de betreffende versie uitgeleverd. Nadat de Concept Office patch is geïnstalleerd, bevindt zicht deze in de Setup-directory de software voor de web-gebaseerde applicaties.

Installationsdateien für browserbasierte Anwendungen

Per applicatie is een folder voorhanden. Deze heeft een sub-folder (1 per geïnstalleerde Concept Office-Patch. Hierbij is de versie van de Concept Office-Patch een bestandsdeel van de foldernaam.

Installatie

Gedurende de patch update kan de applicatie niet gebruikt worden. Na de Patch dient u zich opnieuw via de browser aan te melden.

U dient de volgende stappen te volgen om een patch te installeren:

 • Beëindig de Website van de applicatie in IIS-Manager.
 • Kopieer de inhoud van de applicatie folder (in de Concept Office-Patch behorende sub-folder van de applicatie in de Setup directory) naar de locatie op de ISS-Server. Bestaande gegevens dienen overschreven te worden.
 • Start de Website opnieuw.
 • Controleer de functionaliteiten van de betreffende applicatie in de website.
nl/installation/patches.txt · Laatst gewijzigd: 2016/09/26 20:32 (Externe bewerking)
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0